pokémon kártyák

A Pokémon kártyák érdekes befektetés – hogyan lehet pénzt keresni velük?

A pokémonokat valószínűleg nem kell bemutatni, így az elején kihagyjuk a felesleges szószaporításokat. A Pokémon kártyák, más néven Pokémon Trading Card Game (TCG), a népszerű franchise népszerű karaktereit ábrázoló gyűjtőkártyák, amelyek népszerűsége és értéke is egyre nő az utóbbi időben. Hogyan fektessünk be Pokémon kártyákba, hol vásároljuk meg őket, hogyan tudjuk meg az árukat, és hol adjuk el őket?

Hogyan fektessek be Pokémon-kártyákba, és hogyan tudok pénzt keresni velük?

A gyűjteményekbe, például a Pokémon-kártyákba való befektetés nagyon egyszerű, ellentétben a kriptovalutákkal, részvényekkel, ingatlanokkal és más eszközökkel. Szó szerint csak megveszed őket, megvárod, hogy emelkedjen az áruk, és eladod őket, de mivel kis méretű és olcsó fizikai tárgyakról van szó, az egész folyamat a lehető legegyszerűbb, és kevesebb mint 10 euróból is el lehet kezdeni.

Más gyűjteményekhez hasonlóan a Pokémon-kártyák értéke a ritkaságukon és az állapotukon alapul. A régebbi és ritkább kártyák gyakran keresett darabok a gyűjtők körében, és értékük idővel növekedhet. Különösen az első kiadásokból, korlátozott példányszámú kiadásokból származó kártyák, valamint a tökéletes állapotban lévő, azaz sérülések és egyéb kopásnyomok nélküli kártyák értéke nő meg.

Az egész folyamat tehát arról szól, hogy veszel egy pakli Pokémon kártyát, megnézed, milyen darabokat „ejtettél el“, és ha az értékük a piacon nagyobb, mint amennyiért megvetted a paklit, akkor nyereséggel eladhatod őket.

Hol lehet Pokémon kártyákat vásárolni?

Pokémon kártyakészleteket már szinte mindenhol lehet kapni. FIGYELEM! A piacon azonban csak az eredeti Pokémon kártyáknak lehet valódi értéke. Az utánzatok gyakran megtalálhatók a különböző bódékban és kuriózumboltokban. Mint minden gyűjtőcikknek, a Pokémonnak is vannak hamisítványai, de ezeket biztosan nem adnád el haszonnal más gyűjtőknek. Ezért javasoljuk, hogy a Pokémon kártyacsomagokat CSAK a hivatalos sorozat ellenőrzött eladóitól, például az Alza.hu-tól vásárold meg.

Hogyan lehet megtudni a Pokémon kártyák árát?

Mint fentebb már említettük, egy Pokémon kártya értéke és végső ára a ritkaságától és állapotától függ. A kártyák ritkaságát általában a kártya alján található szimbólum jelzi. A ritkaságnak különböző szintjei vannak, és a legritkábbak valóban sokat érhetnek. Miután a ritkaságot megállapították, nagyon fontos, hogy a kártya jó állapotban legyen. Ugyanis csak a 10/10-es állapotban lévő kártyák őrzik meg a legmagasabb értéket, ezért kerülnek védőhüvelybe. A kiadás és a kibocsátási év is fontos tényező. Sok Pokémon létezik, és a legértékesebbek általában az első generációkból, vagyis azokból a legendás sorozatból, amelyekre még emlékszel a gyerekkorodból. Vannak olyan külső cégek is, amelyek értékelik a Pokémon kártyádat, és a piacnak megfelelő árat állapítanak meg. Ezeket a szolgáltatásokat főleg a legritkább kártyák esetében veszik igénybe.

Pokémon ritka kártya
Pokémon ritka kártya

Így minden egyes kártyának egyedi értéke lehet, és az ár, amennyiért eladja, teljes mértékben az Ön és a vevő közötti megállapodástól függ. Ha azonban szeretnéd megtudni, hogy a birtokodban lévő Pokémon-kártyákért legalább egy hozzávetőleges árat szeretnél-e kapni, vannak olyan oldalak, ahol megnézheted, mikor adták el utoljára az egyes kártyákat. Az egyik ilyen oldal a Pricecharting.com, ahol csak annyit kell tenned, hogy beírod a kártyád nevét és számát a keresőmezőbe, hogy megtudd, mennyi a Pokémonod jelenlegi piaci értéke. Az oldalon egy ártrenddiagramot is találsz. Ezt a szolgáltatást több oldal is nyújtja, ezért érdemes több forráson összehasonlítani az árakat. Mi például a Cardmarket.com-ot is ajánljuk.

Pokémon TCG
Pokémon TCG

Hol lehet nyereséggel eladni a Pokémon kártyákat?

Ha már megvetted a paklidat, találtál néhány érdekes lapot, és ellenőrizted az értéküket, itt az ideje, hogy szép haszonnal eladd ezeket a lapokat. A Pokémon-kártyák eladása általában gyűjtő-gyűjtő szinten működik. A Pokémon-kártyákat különböző bazárokon hirdetheted és adhatod el az érdeklődőknek. A legtöbb Pokémon-kereskedelem az Ebay nemzetközi piactéren folyik. Vannak azonban olyan speciális oldalak is, amelyek kizárólag a gyűjtőkártyák kereskedelmére összpontosítanak, mint például a Tcgplayer.

Természetesen, mint minden befektetés, ez sem garantáltan nyereséges, és ez nem befektetési vagy pénzügyi tanácsadás. Előfordulhat, hogy nem találkozol olyan kártyákkal, amelyek értéke emelkedik, és előfordulhat, hogy a végén mínuszban végzed. Ezért csak saját belátása szerint, óvatosan és a kockázat tudatában fektessen be.