xiaomi redmi note 11
| |

Velémények: Xiaomi Redmi Note 11 – még magasabb osztályokat ver

Annak ellenére, hogy ez a telefon nagyon keveset kerül, tisztességes akkumulátor-üzemidővel, kiváló képernyővel és lenyűgöző építési minőséggel rendelkezik. A Redmi Note 11 használata után nem fogod azt hinni, hogy olyan keveset fizettél érte, és a zászlóshajó-tulajdonos barátaid talán elgondolkodnak majd, hogy miért fizettek ennyit. Az alábbi Xiaomi Redmi Note 11 felülvizsgálat azonban többet fog elárulni.

A csomag tartalma Xiaomi Redmi Note 11

A Xiaomi Redmi Note 11 csomag tartalma meglehetősen bőséges. Magán az okostelefonon kívül találunk benne egy 33 W-os töltőt, egy USB Type-C kábelt USB Type-A csatlakozóval, átlátszó csomagolást, garanciális információkat, egy rövid kézikönyvet és egy SIM-kártya eltávolító eszközt.

Tervezés

A Redmi Note 11-et elnézve nem tűnik olcsó telefonnak, ami ennyire kevésbe kerül. Könnyű, de jól megépített. A matt műanyag hátlap kellemes tapintású, prémiumabbnak tűnik, mint vártuk, és még a kiálló hátsó kamera is ízlésesen kidolgozott. A mindössze 8,1 mm-es vastagságával ez a modell vékonyabb, mint más olcsó telefonok. Talán csak a kijelző alatti kissé vastagabb „áll“ árulja el a telefon olcsóbb árcéduláját.

A 6,43 hüvelykes kijelzővel rendelkező telefon teljes mérete 159,9 mm x 73,9 mm x 8,1 mm, súlya pedig 179 gramm. Amit ezért az árért kap, arra biztosan nem számítana. Teljesen víz- és porálló, IP53-as besorolással. Így védelmet kap a por és a fröccsenések ellen, de eléggé ahhoz, hogy úszhasson vele. A készülék tetején 3,5 mm-es audiocsatlakozó, alul pedig USB Type-C csatlakozó található a telefon töltéséhez vagy az adatok másik eszközre történő átviteléhez. A hangerő- és bekapcsológombok a jobb oldalon találhatók, a bekapcsológombba pedig egy funkcionális ujjlenyomat-érzékelőt építettek.

Megjelenítés

A Xiaomi egy 6,43 hüvelykes AMOLED képernyőt használt, amelynek felbontása 1080 x 2400 pixel, 1000 nits csúcsfényereje és 90 Hz-es frissítési frekvenciája van. A kijelző a webböngészéstől a filmnézésig mindenre alkalmas. Az egyetlen zavaró tényező a képernyő felső részén középen található kamera, de ez többnyire nem zavaró. Mint mondtuk, a keretek szépek és vékonyak, az alsó „áll“ az egyetlen igazi jele annak, hogy ez nem egy drágább középkategóriás okostelefon vagy akár egy zászlóshajó képernyője.

A képernyőbeállításoknál már alapértelmezés szerint választhatsz világos vagy sötét módot, a színséma pedig beállítható élénk (alapértelmezett), telített (így a színek mindig felerősödnek) vagy normál (természetesebb megjelenés). Lehetőség van a színhőmérséklet beállítására is.

Kamerák

A Redmi Note 11 hátlapján négy kamerával van felszerelve, amely egy 50MP-es nagylátószögű lencséből, egy 8MP-es ultraszéles látószögű lencséből, egy 2MP-es makró lencséből és egy 2MP-es mélységélesség-objektívből áll. Az előlapon egyetlen 13MP-es széles látószögű lencse található, amely elég jó az őszinte szelfi fotókhoz és videohívásokhoz.

A hátsó kamera bizonyos mértékig rendben van, vagy megfelelő megvilágításban a legtöbbször olyan felvételeket készít, amelyek több mint elég jók a közösségi médiához, de ahogy a megvilágítás romlik, a fényképek minősége gyorsan csökken. A kamera kezd lassulni a részletekben, az olyan funkciók, mint a fókuszálás és a HDR nem olyan jók, mint a középkategóriás vagy zászlóshajó telefonoknál, ami várható volt.

Az ilyen árú olcsó telefonok ritkán képesek nagyszerű éjszakai fotókat készíteni, és a Redmi Note 11 folytatja ezt a hagyományt. Ha nincs, vagy nagyon gyenge a megvilágítás, valószínűleg még bekapcsolt éjszakai üzemmóddal sem lesz olyan a kép, amilyet szeretne.

Műszaki adatok és teljesítmény

A Redmi Note 11 specifikációi megfelelnek az árának. A mobilban Qualcomm Snapdragon 680 processzor, 4 vagy 6 GB RAM és 64 vagy 128 GB belső tárhely található. Javasoljuk, hogy a 128 GB-os változatot válassza, bár van microSD-kártyahely is.

Ezek egy modern okostelefon esetében eléggé alapvető specifikációk, de elegendőek ahhoz, hogy az okostelefon normálisan működjön, és ne legyen semmilyen hiba vagy késleltetés. Természetesen a képernyők és az alkalmazások közötti váltás nem lesz olyan sima, mint a zászlóshajó, de ismét fizetsz sokkal kevesebbet a hardver, így ez valami, amivel számolni kell.

A telefon nem támogatja az 5G hálózatot, ami nagy kár, mivel ez a következő generációs csatlakozási technológia mostanában jelenik meg a legtöbb telefonon. Még az olcsóbbaknál is, és mivel az 5G egyre megfizethetőbbé válik (legalábbis a városi területeken), a hiánya eltántoríthat a Redmi Note 11-től. Másrészt azt is mondhatnánk, hogy az elmúlt néhány évben teljesen problémamentesen éltünk a 4G-vel. Ami a szoftvert illeti, a Xiaomi MIUI 13 az Android 11 tetején található.

Az akkumulátor élettartama

Ha a Redmi Note 11 teljesítménye nem is egészen csúcsminőségű, az akkumulátor élettartama valamivel jobb. Könnyen átvészelhet egy egész napos használatot, és estére körülbelül 30-40%-os akkumulátor marad. Az 5000 mAh kapacitású akkumulátor elég nagyvonalú, és csak akkor kell majd napközben töltőre vadászni, ha olyan nehéz feladatokat végzel, mint a GPS-navigáció és a játék. A Redmi Note 11 nem támogatja a vezeték nélküli töltést, de a 33 W-os vezetékes töltés tökéletesen megfelel, és a nulláról alig több mint egy óra alatt teljes töltést érhet el.

Xiaomi Redmi Note 11 végleges felülvizsgálat

A Xiaomi Redmi Note 11 kiváló megoldás a maga árkategóriájában, ezért joggal kapott helyet a legjobb 100 000 forint alatti mobiltelefonok listájánkon. A magasabb kategóriával is felveheti a versenyt, és ha érdekli a vásárlás, akkor biztosan nem fog csalódni. Ha egy másik mobilt keres ebben az árkategóriában, mindenképpen ajánljuk, hogy nézze meg a Poco M3 Pro 5G vagy a Motorola G60 értékelését is.

Similar Posts

One Comment

Comments are closed.