xiaomi mi band 7 velemenyek
|

Velemények: Xiaomi Mi Band 7 – több száz funkció néhány koronáért

A Xiaomi Mi Band 7 egy megfizethető árú fitnesz karkötő, amely rengeteg funkciót és gyönyörű nagy kijelzőt kínál. Az emberek áráért több mint elég zenét kap. Az alábbi Xiaomi Mi Band 7 intelligens karkötő értékelésből azonban még többet megtudhat.

Hardver és design Xiaomi Mi Band 7

Elődjéhez, a Mi Band 6-hoz hasonlóan a Xiaomi Mi Band 7 valójában egy kis ovális alakú eszköz, amely teljesen leválasztható a gumikarkötőről. A kis, hüvely alakú mag mindössze 12,2 mm-es (vékonyabb, mint a Band 6 12,7 mm-es) és elhanyagolható 13 g súlyú. A karkötővel együtt is csak 16 g-ra ugrik a súly. Olyan kicsi és könnyű, hogy nem is fogod érezni a kezeden.

Az 1,62 hüvelykes AMOLED képernyő a valaha volt legnagyobb, igaz, ez egy kis ugrás a tavalyi 1,56 hüvelykeshez képest, de hatalmas ugrás a Xiaomi Band 5 1,1 hüvelykes képernyőjéhez képest. A kijelző nagyítása leginkább vízszintesen húzódik, ami azt jelenti, hogy a Mi Band 7 szélesebb (és nem hosszabb) képernyővel rendelkezik, mint a tavalyi Band 6. A képernyő maximális fényereje 500 nitre nőtt, ami még mindig nem elég ahhoz, hogy közvetlen erős napfényben jól lássunk, de mindenhol máshol jól néz ki a képernyő. A készülék hátoldalán pulzusszám- és vér oxigénszint-érzékelők találhatók, valamint egy mágnestű a saját töltőhöz.

A Xiaomi karkötő sorozatának egyik eladási pontja a cserepántok, amelyeket a Xiaomi olyan élénk színekben árul, mint a „neonzöld“, a „khaki-zöld“ és a narancssárga. A szíj kényelmesen illeszkedik a csukló köré, és elegendő bevágással rendelkezik a fokozatos méretbeállításhoz. A karkötő 5 ATM minősítéssel rendelkezik, ami azt jelenti, hogy akár 50 méter mély vízben is elmerülhet akár 10 percig.

Xiaomi Mi Band 7
Xiaomi Mi Band 7

Xiaomi Mi Band 7 szoftver és funkciók

A Xiaomi Band 7 kizárólag húzással és koppintással működik, mivel nincs fizikai gombja. A legtöbbször ez a vezérlés jól működik, de néha, ha a kijelző nedves, vagy ha nedves az ujja, előfordulhat, hogy egynél több koppintásra van szükség a kívánt művelet eléréséhez. Nem gyakran fordul elő, de néha a képernyő felébredésekor két vagy három koppintás is szükséges lehet.

Gyakorlatilag nincs említésre méltó alkalmazás-ökoszisztéma, ami azt jelenti, hogy a karkötőt lényegében a dobozból a lehető legteljesebben használhatja, és nem tölthet le további alkalmazásokat. Bár ez más Androidos okosórákhoz képest hiányosságnak hangzik, a valóság az, hogy az összes nem Apple Watch okosóra platform, legyen az a Google saját WearOS, a Samsung Tizen, a Huawei HarmonyOS vagy a Fitbit OS, még mindig vérszegény harmadik féltől származó alkalmazás-támogatással rendelkezik. Ha a Mi Band 7-et az Apple Watch-hoz hasonlítanánk, az Apple Watch biztosan sokkal több mindent tud. Például a digitális asszisztens elérését vagy a Spotify-on lévő zenék vezérlését. De mondjuk a Huawei Watch GT 3-hoz vagy a Fitbit Sense-hez képest? A Xiaomi Smart Band 7 gyakorlatilag mindent tud, amit a drágább okosórák. Ezekben az összehasonlításokban azonban figyelembe kell vennünk, hogy „csak“ egy néhány tucat eurós karkötőről van szó, és a funkció/ár arányban a Xiaomi Mi Band 7 minden ismert készülékkel szemben győz.

A karkötő a Zepp Life alkalmazáson keresztül párosítható az okostelefonnal (az alkalmazás neve korábban Xiaomi Mi Fitness volt), amely Androidra és iOS-re is elérhető. Nincsenek olyan funkciók, amelyek kizárólag vagy csak a Xiaomi okostelefonokra korlátozódnak, mint a Huawei viselhető készülékei esetében.

Közvetlenül a karpánton ellenőrizheti az aktuális napi egészségügyi adatait, például a megtett lépéseket, a pulzusszámot, az elvégzett edzéseket, az alvás idejét stb. Ha azonban régebbi adatokat szeretne ellenőrizni, akkor a Zepp Life alkalmazásba kell ugrania, amely a konkurens alkalmazásokhoz hasonló, meglehetősen általános áttekintést kínál.

A Zepp Life applikációban tucatnyi óraarc közül is választhat, és ezek esztétikailag eléggé tetszetősek – véleményem szerint sokkal jobbak, mint a Samsung vagy a Huawei áruházban található lehetőségek. A közösség azt is kitalálta, hogyan lehet egyéni számlapokat létrehozni, így itt bőven van hely a kreativitásra. Az óraszámlapok cseréje is csak körülbelül 30 másodpercet vesz igénybe (előbb le kell tölteni az óraszámlapot), ellentétben a Fitbittel, ami szinte mindig öt-tíz percet vesz igénybe (ez egy hiba a Fitbit alkalmazásban, amit évek óta nem javítottak ).

Xiaomi Mi Band 7 teljesítmény és akkumulátor-üzemidő

A Mi Band 7 intelligens karkötő kiválóan ellátja a feladatát. A Xiaomi Smart Band 7 nem érzékeli automatikusan az edzést, mint a drágább fitneszkövetők, így kézzel kell bekapcsolni az edzést. Rengetegféle edzésmód létezik, az alapszintűektől kezdve az olyanokon át, mint a kerékpározás, a jóga, egészen az olyan ismeretlenekig, mint a horgászat vagy a parkour.

A karkötő az okostelefonról érkező értesítéseket csak statikus formában tudja tükrözni. Az értesítésekkel egyáltalán nem lehet interakcióba lépni. De ez a probléma megint csak gyakorlatilag a fitneszkarkötők 99%-ánál és a legtöbb androidos okosóránál is fennáll.

Az akkumulátor élettartama nagyon jó. Ha kikapcsolva hagyja az Always-On kijelzőt, akkor akár 14 napos akkumulátor-üzemidőt is elérhet. De ha bekapcsolva hagyja az Always-On kijelzőt, a Xiaomi szerint az akkumulátor élettartama körülbelül egy hétre csökken. Ez még mindig elég tisztességes.

A Xiaomi Mi Band 7 intelligens karkötő végső felülvizsgálata

Előnyök:

  • Az AMOLED kijelző nagy és élénk, Always On funkcióval.
  • Akár 14 napos akkumulátor-üzemidő
  • Rengeteg tárcsa

Hátrányok:

  • Statikus értesítések interakció nélkül
  • A képernyő felébresztése néha egynél több koppintást igényel

A Xiaomi Mi Band 7 kétségtelenül a TOP okosórák és karkötők közé tartozik 22 000 Ft alatt. A pgs.sk-nál jelenleg akár expressz szállítással és megbízható garanciával is megtalálod. Ráadásul a 7. generáció bejelentésének köszönhetően a Xiaomi Mi Band 6 rendkívül olcsóbb lett, amelyet igazán népszerű áron szerezhet be. Ha azonban nem a Xiaomi érdekli, akkor mindenképpen nézze meg a konkurenciát a Huawei Band 7 vagy az Amazfit Band 7 formájában.

Similar Posts